Generatoare de Azot

Va oferim generatoare de azot – statii de preparare azot

Generatoarele de gaze tehnice si /sau industriale reprezinta cea mai simpla metoda de a reduce costurile de productie sau operare.

Fie ca este vorba de generator de azot pentru utilizare in industria grea (debitari si suduri in mediu protejat, injectare de azot in cuptoare, autoclave, utilizare in industria chimica, extractiva, etc.) sau generator de azotpentru industria usoara sau farmaceutica (ambalare in mediu protejat, inhibarea bacteriilor, interizare, etc.) aceasta solutie reprezinta solutia care va permite o independenta fata de furnizorul traditional de gaze tehnice imbuteliate.

Cu ajutorul unui generator de azot  ambalarea se face in atmosfera controlata cu azot determinand eliminarea oxigenului din ambalaj.
Utilizarea metodei de ambalare in atmosfera controlata cu azot duce la eliminarea fenomenului de oxidare, cresterea semnificativa a termenului de valabilitate al produselor ambalate, se mentine deasemenea prospetimea si aromele specifice produselor.

Azotul este utilizat in numeroase industrii: industria alimentara, farmaceutica, chimica, petrochimica, etc pentru:
purjare cu azot a conductelor
ambalare si depozitare in atmosfera controlata cu azot
– protectia impotriva daunatorilor
– curatarea cu azot a rezervoarelor si a conductelor
– transportul sub presiune
– tratamente termo-chimice
inertizarea cu azot a rezervoarelor
– termosuflare cu azot a polimerilor topiti
– umflare cu azot anvelope

 

APLICATII TEHNICE PENTRU GENERATOARE DE AZOT
image001
Pneuri pentru aeronave

Azotul este incombustibil și uscat. Această combinație este perfect adecvată pentru aplicații supuse unor condiții de operare severe, cum este cazul pneurilor de aeronave. Acestea sunt umflate cu azot, ceea ce elimină posibilitatea înghețării condensului la o altitudine ridicată și duce la evitarea accidentelor.

image002
Scule si masini cu comandă pneumatică

Durata de viață a sculelor și a mașinilor cu comandă pneumatică este strâns legată de gradul de uscare al aerului comprimat. Deoarece azotul prezintă un grad de uscare mai ridicat (punct de rouă >60°C) decât cel al aerului comprimat, utilizarea azotului duce la creșterea duratei de viață a sculelor și a mașinăriilor.

image003
Autoclave

La prelucrarea materialelor compozite, o autoclavă cu aer uscat se presurizează cu azot gazos și apoi se încălzește la interior. Materialele specializate vor lega sau se vor întări într-o autoclavă. Procesul vizează obținerea anumitor proprietăți care nu se găsesc la materiile prime, cum ar fi greutate redusă cu rezistență mare sau un tip de rigiditate specific. Materialele ușoare și de mare rezistență sunt avantajoase în multe industrii, precum cea aerospațială, auto și multe altele.

image004
Eliminarea bacteriilor

Utilizarea azotului pentru înlocuirea aerului atmosferic, care conține oxigen, creează o așa-numită hipoxie, care elimină posibilitatea supraviețuirii vreunei bacterii. Azotul previne contaminarea substanțelor organice cu bacterii nedorite și formarea mucegaiului.

image005
Stocarea băuturilor

Utilizarea azotului pentru a preveni oxidarea produselor și orice reacție enzimatică sau microbiologică a devenit foarte obișnuită. Azotul este un gaz inert, fără miros, insolubil, netoxic și reduce utilizarea aditivilor.

image006
Spumarea berii

Când berea este spumată cu ajutorul azotului, polipeptidele derivate din hordeină produc cele mai stabile spume, oferind astfel berii un guler cu o textură cremoasă.

image008
Inertizarea pentru uscarea adezivului

Cuptoarele în care compușii de adeziv sunt aplicați pe diverse materiale sub formă de bandă de lipit sunt purjate cu azot, reducând astfel posibilitatea unor legături slabe ale adezivilor sau a unor atmosfere periculoase cauzate de substanțele chimice utilizate în cadrul procesului.

image009
Îmbuteliere

Turbulența rezultată la îmbuteliere are potențialul de a amesteca mult aer cu lichidul de îmbuteliat, crescând riscul de oxidare. Azotul poate fi utilizat în timpul îmbutelierii pentru înlocuirea oxigenului și conservarea lichidului.

image012
Stralucire la recoacere

Pentru obtinerea stralucirii la recoacere, este necesar ca in cuptor sa se introduca azot. Cu cat temperatura din cuptor este mai ridicata, cu atat va fi mai mare puritatea azotului.

image014
Întărirea fibrelor de carbon

Micile instalații de întărire a materialelor precum metalul, fibrele de carbon, Kevlar și alte fibre de înaltă rezistență constituie o aplicație ideală pentru generatoarele de azot de la fața locului.

image015
Uzinele chimice

Azotul se utilizează la inertizarea spațiului liber din rezervoarele de stocare sau de tratare a substanțelor chimice. Prin crearea unui mediu lipsit de oxigen, se elimină pericolele și mediile explozive.

image016
Tubing flexibil

Pentru realizarea în siguranță a întreținerii sau a tratamentelor corective aplicate asupra unui puț de petrol sau de gaze naturale, aerul trebuie să fie înlocuit cu azot inert pentru a preveni exploziile.

image017
Depozitarea fructelor în atmosferă controlată 

Depozitarea în atmosferă controlată (AC) este un sistem de depozitare tipic pentru fructe. La depozitarea în AC, conținutul de oxigen și dioxid de carbon al mediului de depozitare este controlat, astfel încât să se întârzie maturarea și deteriorarea fructului în continuare. Nivelul de oxigen se reduce prin dislocuirea oxigenului cu azot.

image020
Recuperarea îmbunătățită a petrolului

Azotul constituie gazul ideal pentru presurizarea puțurilor de petrol. El crește productivitatea și, spre deosebire de dioxidul de carbon, nu are efect coroziv asupra țevilor de foraj.

image021
Producerea etanolului/Biocombustibili

Azotul se utilizează pentru eliminarea umezelii în timpul presurizării, al aplicării unei perne de protecție și al inertizării rezervoarelor colectoare și de depozitare.

image022
Atmosfere explozive

Controlul pericolelor de explozie de gaz/vapori este adesea o necesitate pentru securitatea proceselor chimice. Cel mai sigur mod de prevenire a exploziilor este dislocarea oxigenului cu azot inert.

image024
Stingătoarele de incendii

Există o varietate de tipuri de stingătoare pe bază de substanțe chimice uscate și ele sunt adecvate pentru combinații de incendii de clasa A, B și C. Stingătoarele sunt umplute cu spumă sau cu pulbere și sunt presurizate cu azot.

image025
Prevenirea/Stingerea incendiilor

Azotul este un mijloc excelent de prevenire și stingere a incendiilor, reducând concentrația de oxigen de la fața locului în cel mai rentabil mod.

image028
Industria alimentară

Azotul constituie o modalitate eficientă și rentabilă pentru oprirea dezvoltării bacteriilor, reducerea oxidării și păstrarea gustului și a texturii produsului fără a recurge la utilizarea de aditivi. De asemenea, azotul prelungește perioada de valabilitate a produsului și îmbunătățește aspectul de prospețime al acestuia.

image029
Inertizarea rezervoarelor de combustibil

Pentru înlocuirea vaporilor cu potențial exploziv din rezervoarele de combustibil, spațiul liber al acestora este inertizat cu pernă de azot.

image030
Formarea prin injecție asistată cu gaz

Principiul acestui proces constă în injectarea azotului gazos în timpul formării, fie prin canalul central de injecție, fie direct în matriță. La o presiune înaltă controlată, acesta are avantajul de a preveni retasurile sau apariția cavităților fără a fi nevoie de răcitori interiori.

image033
Prevenirea exploziilor la silozurile de grâne

Praful de grâne din silozurile și elevatoarele de grâne bogate în oxigen este foarte periculos. Azotul se folosește la inertizare, eliminând exploziile.

image034
Ajutoare pentru sănătate și frumusețe

Oxidarea cu aer atmosferic ar compromite materiile prime și diversele ingrediente. Utilizând azotul pentru inertizare, se elimină complet riscul oricărei oxidări.

image035
Tratarea termică

Tratarea termică înseamnă încălzirea și răcirea controlată a metalelor în vederea modificării proprietăților fizice și mecanice ale acestora, fără a schimba forma produsului. Pentru a evita oxidarea nedorită în timpul acestui proces, cuptoarele, cuptoarele de ardere și furnalele sunt inertizate prin pernă de azot.

image036
Inertizarea

Dislocarea oxigenului cu azot previne exploziile și întârzie oxidarea, asigurând astfel securitatea și totodată calitatea.

image037
Fabricarea bijuteriilor

Dacă furnalele de topire a aurului conțin oxigen, există riscul ca produsul să se decoloreze sau să se slăbească. Prin urmare, aerul atmosferic din furnale trebuie să fie înlocuit cu azot.

image038
Uscarea grânelor în cuptoare

Punctul de rouă extrem de scăzut al azotului face ca acesta să constituie opțiunea ideală pentru uscarea grânelor în cuptoare, inhibând astfel în mod eficient dezvoltarea microbilor.

image039
Tăierea cu laser

Beneficiile tăierii cu azot sunt binecunoscute pentru procesarea inoxului și a aluminiului. În prezent, cu noile sisteme de mișcare super rapide, cu accelerare și decelerare rapidă, utilizarea azotului gazos pentru asistarea tăierii este necesară chiar și în cazul oțelului moale pentru a beneficia la maximum de mașina de tăiat cu laser.

image040
Sudarea cu laser

Azotul este utilizat în jurul vârfului cu laser pentru a menține temperatura adecvată pentru sudură și pentru a elimina oxigenul și umezeala din calea razei, astfel încât să se evite orice proces de oxidare.

image041
Lipirea fără plumb

Utilizarea azotului mărește fereastra de temperatură pentru procesul de lipire în sine și, de asemenea, permite o mai mare flexibilitate pentru activarea pastei de lipit. Astfel, același profil de temperatură poate fi utilizat pentru diferite tipuri de aliaje sau pastă de lipit.

image042
Verificarea scurgerilor

Azotul este utilizat pentru detectarea scurgerilor într-o varietate de aplicații din domeniul instalațiilor de țevi sau conducte. Gazul se injectează sub presiune pentru verificarea conexiunilor la brazare, sudură și fitingurile de țevi cu filet.

image046
Ambalarea laptelui praf

Ambalarea laptelui praf cu un sistem MAP (ambalare în atmosferă modificată) crește perioada de valabilitate a acestuia și evită irosirea produsului.

image047
Incendiile din mine

Prin reducerea concentrației de oxigen cu ajutorul azotului, are loc o inhibare a combustiei primare și secundare, se previn exploziile cu gaz, iar zonele de incendiu pot fi izolate.

image048
Umflarea pneurilor camioanelor miniere

Aerul comprimat conține oxigen și, prin urmare, vapori de apă care duc la creșterea temperaturii pneurilor, la variații de presiune și la corodarea componentelor pneului. Acest lucru are ca rezultat creșterea uzurii pneurilor. Datorită lipsei umezelii, pneurile umflate cu azot nu se oxidează și se mențin mai reci în timpul rulării, ceea ce le prelungește viața.

image051
Ambalarea în atmosferă modificat

Azotul constituie o modalitate eficientă și rentabilă pentru oprirea creșterii bacteriilor, reducerea oxidării și păstrarea gustului și a texturii produsului fără a recurge la utilizarea de aditivi.
De asemenea, azotul prelungește perioada de valabilitate a produsului și îmbunătățește aspectul de prospețime al acestuia.

image057
Platforme marine
 

În aplicațiile marine, aerul este înlocuit cu azot inert pentru eliminarea oxigenului, astfel încât să se întârzie oxidarea și să se inhibe orice explozie sau incendiu.

image059
Extracția petrolului

Azotul este utilizat pentru represurizarea puțurilor de petrol epuizate. Pe lângă beneficiul creșterii productivității, azotul inert nu are niciun efect coroziv asupra țevilor de foraj.

image061
Farmaceutice

Majoritatea utilizărilor în domeniul farmaceutic sunt aplicarea unei perne de protecție, inertizarea și barbotajul, prevenind procesele de oxidare și/sau reducând flamabilitatea.

image062
Uscarea țevilor

Punctul de rouă extrem de scăzut al azotului face ca acesta să constituie opțiunea ideală pentru uscarea țevilor. Ca o caracteristică ce aduce un plus de valoare, azotul este complet inert; prin urmare, el întârzie oxidarea și previne exploziile.

image063
Inertizarea țevilor

Azotul este gazul ideal pentru dislocuirea oxigenului, întârzierea oxidării, ruperea triunghiului arderii și prevenirea exploziilor.

image064
Curățarea depunerilor din conducte

Utilizarea azotului ca propulsor inert pentru deplasarea dispozitivelor de curățare prin conducte în timpul întreținerilor importante sau al tratamentelor corective reprezintă soluția ideală.

image065
Imprimare

Imprimantele de mare viteză au nevoie de azot pentru uscare și pentru a preveni contaminarea cu oxigen în timpul producerii și al separării filmului.

image066
Rafinării

Azotul este utilizat pentru inertizarea rezervoarelor de stocare sau de tratare, precum și pentru deplasarea produsului prin conducte la rafinării. Azotul previne mediile periculoase sau explozive.

image068
Lipirea selectivă cu aliaj moale

Avantajul utilizării azotului în multe aplicații de lipire cu aliaj moale este acela de a reduce șlamul în baia de aliaj și tensiunea superficială, ceea ce îi permite aliajului să se desprindă curat.

image070
Semiconductori

Azotul de înaltă puritate pentru inertizare este utilizat de către producătorii de componente și de semiconductoare.

image073
Sinterizarea

Procesul de sinterizare se folosește la formarea unei mase bine legate prin încălzirea pulberilor metalice, fără a le topi. Oxigenul, care oxidează metalul, este înlocuit de azot, astfel încât să se creeze o atmosferă inertă în timpul procesului de sinterizare.

image074
Tehnologiile montării pe suprafață (SMT)

Adăugarea de azot la o linie SMT oferă beneficii cum ar fi o mai bună calitate prin eliminarea cauzelor golurilor, cu un cost economic și cu o operare continuă.

image075
Protejarea solvenților prin pernă de azot

Solvenții sunt acoperiți cu o pernă de azot și depozitați în rezervoare subterane cu pereți dubli, cu gestionare automată a scurgerilor și a nivelurilor.

image076
Foraj subechilibrat

Azotul este utilizat ca mediu de circulare a fluidelor la instalațiile de forare subechilibrate pentru forarea puțurilor de petrol și gaz, acolo unde presiunea din gaura de foraj este menținută mai mică decât presiunea fluidului.

image078
Fotopolimerizarea

Fotopolimerizarea învelișurilor foarte subțiri, cum ar fi unele tipuri de silicon, se poate realiza numai dacă se exclude oxigenul. Beneficiile sunt următoarele: procesarea unei mari varietăți de substraturi, o mai bună adeziune și rezistență la substanțe chimice, viteze de polimerizare mai ridicate, greutăți reduse ale învelișurilor, niveluri de fotoinițiator mai reduse, viteze de producție crescute, consum redus de energie și polimerizare mai consecventă.

image079
Protejarea rezervoarelor prin pernă de azot

Prin aplicarea unui strat de azot pe suprafața unui produs stocat, acesta va fi împiedicat să provoace daune personalului, echipamentului sau mediului înconjurător. Azotul poate împiedica vaporizarea lichidului în atmosferă. El poate reduce aprinderea lichidului inflamabil sau combustibil. În plus, azotul poate pur și simplu să împiedice oxidarea produsului.

image082
Lipirea ondulatorie

Azotul se utilizează la aplicații de lipire cu aliaj moale pentru eliminarea zgurii argintii (numită șlam) care acoperă suprafața băii de lipire. În plus, el reduce tensiunea superficială.

image084
Vinificatori

Azotul gazos se utilizează în mod obișnuit în unități vinicole în cadrul diverselor etape de producție, precum barbotarea, inertizarea și purjarea. Azotul reduce oxidarea enzimatică, dezvoltarea bacteriilor și protejează vinul împotriva oxidării.

Aveti nevoie de echipamente pentru protectie anticoroziva?

Cereti-ne o cotatie de pret. Va raspundem in cel mai scurt timp.